sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Kotoisat kekkerikakut

Isänpäivän herkuksi päätin leipoa raikkaan vadelmatäytekakun. Täytettä varten kaivelin pakasteen kätköistä rasian pakastevadelmia, joihin sekoittelin vadelmahilloa antamaan makeutta. Kunnon vadelmat tekevät kakusta raikkaan makuisen.  Kakun väliin täytyy ehdottomasti laittaa myös kermavaahtoa. Floran vähälaktoosisesta Vispikermasta saa kevyen ja kestävän vaahdon, joka kestää myös pursotuksen.

Kakun päälle asettelin jäisiä vadelmia. Tuoreen ulkonäön myös pakastemarjoille saa Dansukkerin hyytelösokerilla. Vesi kiehautetaan, lisätään hyytelösokeria ohjeen mukaan, kiehautetaan uudelleen ja annetaan jäähtyä pienen hetken. Kuuma liuos levitetään vaikkapa pullasudilla marjojen päälle. Liuos hyytyy hetkessä, mutta uudelleen kuumentamalla juoksevuus palautuu.

Flora vispiä pursottelin reunoille isolla tyllalla.


Etteivät herkut loppuisi kesken, tein vielä kinuskikakun! Tähän laitoin perinteisen persikka-kermavaahtotäytteen yleisön pyynnöstä!

Kinuskin keitin sokerista, fariinisokerista ja kuohukermasta. Kun kinuski on sen verran paksua, ettei se enää imeydy kakkuun, siihen sekoitetaan ripaus vanilliinisokeria ja nokare voita. Valmis kinuski kaadetaan kuumana kakun päälle. Loput koristelut voi tehdä heti, kun kinuski on riittävästi jäähtynyt.

Sitten vain herkuttelemaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti