Päätin testata arki-illan iloksi tuulihattuja, joissa olisi suklaakermavaahto
täytteenä. Tuulihattuja

pitäisi kyllä tehdä useamminkin. Ne ovat helppoja leivottavia eivätkä moiti pakastamista. Täyttäminen kannattaa toki tehdä vasta juuri ennen herkuttelua. Tuulihattujen taikinaan löytyy ohjeita helposti netistä tai kirjoista. Kaikille niille yhteistä on kehotus olla avaamatta uunin luukkua paistamisen alkuvaiheessa ettei leivonnainen lässähdä.
Jäähtyneet tuulihatut avataan ja täytetään mieluisella täytteellä. Minä testasin suklaakermaa. Tein sen sulattamalla kermatilkkaan ison levyn suklaata ja sekoittamalla jäähtyneen seoksen kuohkeaksi vatkatun kermavaahdon joukkoon varovasti.
Alla kuvat valmiista tuulihatuista. Hyvin toimii suklaakerma myös tuulihattujen täytteenä!

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti