Olen usein ihaillut perinteisiä jouluhalko -tyylisiä kääretorttuja. Ne näyttävät herkullisen meheviltä ja ovat varsin näyttäviä kahvipöydän koristeita. Ei muuta kuin kakkulaboratorio hommiin!

Pohjaksi tein perinteisen unelmatorttupohjan, johon täytteeksi suunnittelin tekeväni ranskanpastilli-kermavaahtomössöä.
Lähikaupasta oli kuitenkin ranskanpastillit päässeet loppumaan, joten otin kokeeksi Mariannerakeita. Niiden murskaaminen oli kyllä melkoisen hankalaa, olivat sen verran kovia rakeita!
Vaahdon tein Flora Vispistä, johon sekoitin Mariannerouheen mukaan. Täytettä tuli hiukan ehkä runsaasti...
Kuorrutteen vatkasin pehmeästa voista, tomusokerista, kaakaojauheesta ja Valion vaniljatuorejuustosta. Siitä tuli oikein hyvä yhdistelmä! Levittelin kuorrutetta kääretortun päälle paksun kerroksen. Ei ehkä ulkonäöltään muista jouluhalkoa, mutta hyvää tuli. Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti